Duidelijke mening over Zwarte Piet ...

Het Sint-Nicolaasgenootschap Nederland is verbolgen over de carnavaleske uitdossing van Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht in Gouda op 15 november 2014. Met "kaaskoppieten" en "stroopwafelpieten" wordt het Sinterklaasfeest met voeten getreden. De geschiedenis en symboliek van Zwarte Piet worden hierdoor volledig genegeerd. Dit doet afbreuk aan het Sinterklaasfeest.
Bij Sinterklaas horen Zwarte Pieten die donker zijn. Hieruit volgt, dat de metgezellen van Sinterklaas echte Zwarte Pieten zijn en geen gekleurde Pieten of Pieten met enkele roetvegen.
Het Sint-Nicolaasgenootschap Nederland staat voor het alom bekende en door miljoenen Nederlanders omarmde Sinterklaasfeest en daar horen geen andere Zwarte Pieten bij.

 

Betekenis van Zwarte Piet

Om de betekenis van het Sinterklaasfeest en specifiek van Zwarte Piet te kennen, is er het boek "Betekenis van Zwarte Piet". In dit werk worden onder meer behandeld de eeuwenoude geschiedenis van Zwarte Piet, de ontwikkelingen van Zwarte Piet, de commotie over Zwarte Piet, de werkwijze van tegenstanders om Zwarte Piet te laten verdwijnen, de gelijkwaardige plaats die Zwarte Piet inneemt ten opzichte van Sinterklaas en de toekomst van Zwarte Piet. Door kennis te nemen van het 134 pagina's tellende boek wordt duidelijk hoe Zwarte Piet is gegroeid gedurende vele jaren, maar ook wordt aangetoond dat zijn positie wordt bedreigd. Na het lezen van dit boek kunnen voorstanders van Zwarte Piet met nog meer argumenten het opnemen voor de belangrijke metgezel van Sinterklaas.
Het boek "Betekenis van Zwarte Piet" is verkrijgbaar via www.woordliefde.nl en wel bij "publicaties" voor slechts € 10 en dit inclusief verzendkosten. Met de aankoop van dit boek wordt het goede doel KiKa, Kinderen Kankervrij, gesteund.

 

WILT U STEUN BETUIGEN!!!

 

 

Zwarte Piet