Ronde tafel overleg

 

Op 3 oktober was ook het Sint Nicolaas Genootschap Nederland aanwezig bij het Ronde Tafel overleg op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het eindresultaat van dit overleg was een statement wat verschenen is in alle landelijke media, groot en klein.

Op de teletekstpagina van de NOS stond de volgende ochtend de navolgende tekst:

Oproep tot kalmte in Piet-discussie

Partijen die betrokken zijn bij de discussie over Zwarte Piet roepen op tot kalmte en een respectvolle dialoog.

De oproep volgt op een bijeenkomst georganiseerd door minister Asscher. In een gezamenlijke verklaring nemen de betrokkenen afstand van elke vorm van bedreiging, agressie en geweld.

De ondertekenaars stellen dat zij het belang van het kind centraal stellen en dat ze ernaar streven Sinterklaas een feest voor alle kinderen te laten zijn.

Bij het overleg waren voor- en tegenstanders van Zwarte Piet, maar ook organisaties die 'neutraal' zijn maar veel met het onderwerp te maken hebben, zoals Detailhandel Nederland en RTL Nederland aanwezig.

Onder de organisaties waren verder onder meer het Sint Nicolaas Genootschap Nederland, Stichting Sinterklaasintocht Amsterdam, Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, Surinaams Inspraak Orgaan, Overlegorgaan Caribisch Nederland, Stichting Nederland Wordt Beter en Stichting Sint en Pietengilde en de Stichting Civitas Christiana.